Hakkımda

Blogumu izlemek istermisin???

31 Aralık 2009 Perşembe

Elmalı hamur rendesi


çok sevdiğimiz tatlı türü bügün kızımın okul partisi
için yaptım özellikle öğretmenimizin
sevdiği tatlı türü
neyse tarife geçiyim,bla bla uzar mevzular

hamur için;
2 adet yumurta
1.5 su bar.şeker
yarım paket margarin
yarım çay bar.sıvıyağ
1 paket hamur kabartma tozu
1 paket vanilya
alabildiğine un

iç malz.;
6 adet elma
yarım su bar.şeker
yarım su bar fındık
yada ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
5,6 adet kayısı 
küçük doğranmış olucak

hazırlanışı;
elmaların kabukları soyulup rendelenir,şekeriyle tarçınıyla
renkdeğişip koyulaşana kadar
pişirilir,soğutulur küpküp kayısılar benceviz koydum ama
fındık başka lezzet oluyor,kenara alalım.
hamurunu margarini eritelim malzemeleri karıştırıp
hamuru iki eşit parçaya bölelim, buzlukta bekletelim
tepsimizi margarinle yağlayıp
hamuru yayalım bastıra bastıra elimizle
kenarlara uzatalım bıraz için suyu hamurun altına ulaşmasın
hem görüntüsü bozulmasın,
içide ekleyelim 15 dk. buzlukta dinlendirdiğimiz
hamuru üzerine rendeleyelim...
önceden ısıttığımız fırına verelım alt üst kızarana dek
pişirelim, afıyet olsun

8 yorum:

  1. hım çok değişikmiş ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  2. bende cok yaparim bu pastadan hatta dün kizimda yapti tadini bildigim icin enfes olmustur
    yeni yil huzur mutluluk saglik getirsin sana ve ailene

    YanıtlaSil
  3. Selamlar Zeynep Hanım,
    Güzel mesajınız için çok çok teşekkür ederim.
    Çok incesiniz.
    Elmalı tartınız da süper görünüyor. Ellerinize sağlık.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Nice nice senelere, sağlık, mutluluk, huzur ve sevgiyle ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  5. bu güzel lezzet beni okul yıllarıma götürür, annem sık sık yapardı:)
    ellerine sağlık, sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. pek severimm ellerine saglik canim...

    YanıtlaSil
  7. elma ceviz tarçın üçlüsüne bayılırım
    ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  8. bende bayılırım sorma,teşekkürler canım:)

    YanıtlaSil