Hakkımda

Blogumu izlemek istermisin???

10 Eylül 2009 Perşembe

Folyo'da tavuklu garnitür



Daha sonra tarifimi vericeğim, bu benim çocukluğumdan
aysel ablama ait hatıralar o çok yapardı bunu,
çok büyük heyecanla paketi açmaya gayret ederdim,
maydonozun kokusu hala aklımdadır bezelyenin,,
insanoğlu en mutlu olduğu anları hafızasından silinmezmiş,
yıllar sonra aklımda benimbişiy vardı 'o paketten çıkan enfes yemek.
tarifi ancak yazabildim destan'dan sonra
aslı pembe tatlar, pelince,esma biraz beklettim
kusura bakmayın
öptm çokkk.
malz..
yarım kilo tavuk göğsü (kuşbaşı doğranmış)
yarım kilo konserve bezelye
2 havuç (incelerden)
1 büyük soğan
2 orta boy patates
1 tane tatlı kırmızı biber
maydonoz
bildiğimiz gibi önce tavukları sote ettim,
soğanları ekledim,kırmızı bıberlerıde küp küp doğrayıp
ekledım,bıraz daha kavurdum patateslerıde
küp küp doğrayıp ekledim,bıraz su koymadan
kavrulması gerekıyo,sonra kaynar
suyunu ilave edip pişirelim su yemeğin üzerine çıkmıycak
harcın altında olucak çünki alumınyüm folyo'ya
sardığınız zaman susuz olucak yemek
sızar yoksa,neyse patatesler
pişince konserve bezelye'yi ekleyip harmanlayalım
yemeyi tekrar, asgari 8 kişilik yemek
oluyor iftarlarda zaten çok yemılmediği
için azar azar paylaşdırdım
folyolara hatta 9'a çikarmişdım,
paketleri kapamadan
üzerlerine maydonozları ince ince kıyın
paylaştırın en son kaşar peynirirendesi abartmıycaz
peyniri yanlız yoksa gerçek tadını
kaybettirmesin diye çok farklı lezzet oluyor
maydonozla...
afıyet olsun...

4 yorum:

  1. böyle anlar hiç unutulmuyor gerçekten ellerine sağlık tarifni biran önce bekliyoruz...
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Kesinlikle canım umutulmaz....
    Ellerine sağlık değişik bir sunum ve hoş bir yemek...
    Ama tarifi nerde:)))

    YanıtlaSil
  3. bazı anılar lezzetlerde saklı... afiyet olsun..

    YanıtlaSil
  4. Çok lezzetli görünüyor.

    YanıtlaSil