Hakkımda

Blogumu izlemek istermisin???

7 Kasım 2009 Cumartesi

HAZIR YUFKAYLA BAKLAVAM


 Hep  merak etmişimdir,bu hazır yufkayla yapılan baklavayı,tabe sağolsun bim marketimiz
indirime koymuş 4lira'dan 2lira'ya düşürmüşler.
benım içinde ıyı bir fırsattı tabii.Ve ınanın abartmıyorum gerçekden hazır baklavaydı
tabıı püf noktalarıyla birlikte yaparsanız..
Üzerinde yazıyor tarifi ama
benim gibi bu aralar vakti az olan,ama eşinide ödüllendirmek isteyen
bayanlara tavsiyem kursumada giderim evimide temizlerim
yemeğimi aşımızıda yaparız bız bayanlar..
eşim bunu gördüğünde çok şaşırdı,beklemıyordu baklavayı
ne dıyım ALLAH razı olsun bunu ıcat edenden...


öncelıkle benim fırınım küçük tepsının boyutundan anlaşildığı gibi..
önce şebetin tarifi;
3 bardak suya
3 bardak şeker
az bişey limon damltırsanız şekerlemez
                                                                      hazırlanışı;
                                                                      ı paket margarin
           tepsinize göre kullanın yufkayı benimkinde bıraz arttı yufka,çekilmiş ceviz göz kararı damak zevkinize
           göre.Şeker serptim biraz cevizlere,margarini eritelim pişirmeden,kenara alın tepsinizi yağlağin                    başlayalım tek tek yufkaları tepsimize dizmeye,eğer tepsinizden taşıyorsa hiç dert etmeyin
            ben katlaya katlaya koydum arasını hep yağladım fırça yardımı ile tepsinize göre ayarlayın her katı
            yağlayın göz kararınızca yarıya denk geldiğinizde cevizleyin zevkinize göre çok yada az,
            ölçü sizin  damak zevkiniz üzerini cevizle güzelcene kapladıktan sonra yufkayla örtün tekrar..
            siğmadiği için tekrar tepsıden taşan kısmı yıne içeri katlıycaz yağlayarak tabı,
            yağdan üzeri içinde ayırın,bu şekilde devam edin...
            istediğiniz gibi kesin benim gibi şekilsiz kesmeyin GÜZEL OLMIYCAK DÜŞÜNCESİYLE
           rastgele kesdim,kesdikten sonra üzerine yağı dökelim eşit mıktarda ,baklavayı güzel eden yağdır
           aslında tereyağla yapılanın aroması daha lezzetlidir ama evde ne varsa onunla yapalım
           Bu arada ocakdan alalım şerbeti ılısın
           ısıtılmış fırına verelim baklavayı üzerleri kızarana dek pişirelim..
           fırından çıkınca onunda ılınmasını bekleyelim PÜF noktası bu..
           eşit mıktarda şerbetleyin tekrar ılınmış fırınınıza verin  FIRININIZ kapalı olacak tabı..
           5-10 dk. sonra çıkarın ıyıce kabarmış olacak .. çitir çitirdı
            tepsiden ilk ben aldım hala güzel olurmu  düşüncesıyle..
           bloggercu arkadaşlarımada sunmak ıstedim benim gibi kuşkusu olan varsa tabıı...
            sevgiyle kalın....
            IYI HAFTASONLARI HEPINIZE....
                                                                      

19 yorum:

  1. Bende merak ediyorum artık kismet nezaöan denersem:))
    Ellerine sağlık canım..

    Mutlu pazarlar...

    YanıtlaSil
  2. Ben sık sık kullanıyorum hazır baklava yufkasını. Şöbiyet de yapıyorum. Çıtır çıtır güzel oluyor. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. zeynepcim yorumların beni çok ama çok mutlu etti çok teşekkür ediyorum. tanıştığımıza çok sevindim. bizim yörenin lezzetlerine aşina olman ayrıca çok sevindirdi beni. evet tarsusun lahmacunu çok özeldir :) bardak altı derler. nefistir gerçekten. bizim oranın herşeyi bir başkadır aslında :) senin de baklavalar harika olmuş. ellerine sağlık. sevgiyle.

    YanıtlaSil
  4. MIMOSA YANLIŞMI DEDIM BILMIYORUM AMA ADINIZ EBRU SANIRIM EMAILDEN ÖLEANLADIM BELKIDE YANLIŞ ANLAMİŞİMDIR,BENDE ÇOK SEVİNDİM INANIN SIZI TANIDIĞIMA,
    ÇOK İÇDENSİNİZ,EMEKLERİ TAKDİR EDERİM HERZAMAN,
    BENDE TEŞEKKÜR EDERİMM,

    YanıtlaSil
  5. zeynepcim evet dogru dedin adim ebru :) sen de çok içtensin. gerçekten çok sevindim tanıştığımıza. yarına biberlileri bekle :) sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. zeynepciğim ellerine sağlıkk görüntü itibarı ile güzel olmuşş bu hazır yufkalar tta kısmına söylenecek bişi zaten yokk.. bende yapcamm bende bende bendee:))

    YanıtlaSil
  7. ellerine saglik canim genelde elde acmayi tercih ediyorum fakat boylede denek lazim
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  8. denizcim teşekkür ederim..

    YanıtlaSil
  9. mutfaktakı zaman:
    teşekkür canım,
    ama vaktı az olan ama illede bende bunu eşime yedırmem lazım dıye düşünenler için pratık çözüm..

    YanıtlaSil
  10. Harika görünüyor adeta pastane işi gibi...Bu karadenizlilere has bir beceri mi merak etmeye başladım benim hala ve yengelerimin de hepsi baklavayı inanılmaz yapıyorlar(tabi bir de onlar yılların tecrübesiyle hamurunu da kendileri açıyorlar ama o şimdilik benim için fazla:)) sanırım ben de artık öğrenmeliyim:):).
    Blogdaki diğer yemekler de aynı şekilde iştah kabartıcı gözüküyorlar ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  11. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  12. Teşekkür ederim smyrnote,karadenizli olarak çok memnun oldum,tesbitin için asil ismini araştırdım,ama bulamadım ya da ben kaçırdım.
    ev baklavası hiç yapmadım
    elde yapılanı sevmıyorum,
    geçen bayram kızımla burmayı birlikte açtik resimlemedim ama. elde açilanıda bır dahaki sefere ev baklavası yerine burma gösterebilirim...

    YanıtlaSil
  13. Asıl ismimi blogda kullanmıyorum, smyrnote diyebilirsin:). Diğer tarifi de merakla bekliyorum, sevgiler...

    YanıtlaSil
  14. zeynepcim eline sağlık.ben de hep denemek istemişimdir hazır yufkadan baklavayı.malum ben de baklava açıcak göz yok,şimdilik en azından:)çok da nefis görünüyor.sevgiler..

    YanıtlaSil
  15. Hiç denemedim hazir baklava yufkasini, ama tavsiyenden sonra mutlaka denicem..
    Ellerine saglik :))

    YanıtlaSil
  16. Ben baklavasını değilde böreğini yapmıştım ama pekde begenmemiştim içersindeki nişastadan ötürü birde tatlısını yapmalı :)
    Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  17. Valla çiğbörek yapıyorum ama baklava denemedim deneyebilirim madem hazır da var ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  18. selam arkadasım ziyaretin için teşekkürler sevgiler...

    YanıtlaSil
  19. elif'cim:teşekkür ederim,canım ben de aynısı yufka açicak vaktim yok,,

    betül'cüm:teşekkür ederim,mutlaka deneyin.


    stildirektörü':

    nur'cum:evet sizin yorumlarınızdan sonra bende bügün böreğini denedim çok güzel fikirdi,teşekkür ederim..

    sadece yemek:sağol arkadaşım

    hepinizi öpüyorum..

    YanıtlaSil