Hep merak etmişimdir,bu hazır yufkayla yapılan baklavayı,tabe sağolsun bim marketimiz
indirime koymuş 4lira'dan 2lira'ya düşürmüşler.
benım içinde ıyı bir fırsattı tabii.Ve ınanın abartmıyorum gerçekden hazır baklavaydı
tabıı püf noktalarıyla birlikte yaparsanız..
Üzerinde yazıyor tarifi ama
benim gibi bu aralar vakti az olan,ama eşinide ödüllendirmek isteyen
bayanlara tavsiyem kursumada giderim evimide temizlerim
yemeğimi aşımızıda yaparız bız bayanlar..
eşim bunu gördüğünde çok şaşırdı,beklemıyordu baklavayı
ne dıyım ALLAH razı olsun bunu ıcat edenden...
öncelıkle benim fırınım küçük tepsının boyutundan anlaşildığı gibi..
önce şebetin tarifi;
3 bardak suya
3 bardak şeker
az bişey limon damltırsanız şekerlemez
hazırlanışı;
ı paket margarin
tepsinize göre kullanın yufkayı benimkinde bıraz arttı yufka,çekilmiş ceviz göz kararı damak zevkinize
göre.Şeker serptim biraz cevizlere,margarini eritelim pişirmeden,kenara alın tepsinizi yağlağin başlayalım tek tek yufkaları tepsimize dizmeye,eğer tepsinizden taşıyorsa hiç dert etmeyin
ben katlaya katlaya koydum arasını hep yağladım fırça yardımı ile tepsinize göre ayarlayın her katı
yağlayın göz kararınızca yarıya denk geldiğinizde cevizleyin zevkinize göre çok yada az,
ölçü sizin damak zevkiniz üzerini cevizle güzelcene kapladıktan sonra yufkayla örtün tekrar..
siğmadiği için tekrar tepsıden taşan kısmı yıne içeri katlıycaz yağlayarak tabı,
yağdan üzeri içinde ayırın,bu şekilde devam edin...
istediğiniz gibi kesin benim gibi şekilsiz kesmeyin GÜZEL OLMIYCAK DÜŞÜNCESİYLE
rastgele kesdim,kesdikten sonra üzerine yağı dökelim eşit mıktarda ,baklavayı güzel eden yağdır
aslında tereyağla yapılanın aroması daha lezzetlidir ama evde ne varsa onunla yapalım
Bu arada ocakdan alalım şerbeti ılısın
ısıtılmış fırına verelim baklavayı üzerleri kızarana dek pişirelim..
fırından çıkınca onunda ılınmasını bekleyelim PÜF noktası bu..
eşit mıktarda şerbetleyin tekrar ılınmış fırınınıza verin FIRININIZ kapalı olacak tabı..
5-10 dk. sonra çıkarın ıyıce kabarmış olacak .. çitir çitirdı
tepsiden ilk ben aldım hala güzel olurmu düşüncesıyle..
bloggercu arkadaşlarımada sunmak ıstedim benim gibi kuşkusu olan varsa tabıı...
sevgiyle kalın....
IYI HAFTASONLARI HEPINIZE....
Bende merak ediyorum artık kismet nezaöan denersem:))
YanıtlaSilEllerine sağlık canım..
Mutlu pazarlar...
Ben sık sık kullanıyorum hazır baklava yufkasını. Şöbiyet de yapıyorum. Çıtır çıtır güzel oluyor. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilzeynepcim yorumların beni çok ama çok mutlu etti çok teşekkür ediyorum. tanıştığımıza çok sevindim. bizim yörenin lezzetlerine aşina olman ayrıca çok sevindirdi beni. evet tarsusun lahmacunu çok özeldir :) bardak altı derler. nefistir gerçekten. bizim oranın herşeyi bir başkadır aslında :) senin de baklavalar harika olmuş. ellerine sağlık. sevgiyle.
YanıtlaSilMIMOSA YANLIŞMI DEDIM BILMIYORUM AMA ADINIZ EBRU SANIRIM EMAILDEN ÖLEANLADIM BELKIDE YANLIŞ ANLAMİŞİMDIR,BENDE ÇOK SEVİNDİM INANIN SIZI TANIDIĞIMA,
YanıtlaSilÇOK İÇDENSİNİZ,EMEKLERİ TAKDİR EDERİM HERZAMAN,
BENDE TEŞEKKÜR EDERİMM,
zeynepcim evet dogru dedin adim ebru :) sen de çok içtensin. gerçekten çok sevindim tanıştığımıza. yarına biberlileri bekle :) sevgiler.
YanıtlaSilzeynepciğim ellerine sağlıkk görüntü itibarı ile güzel olmuşş bu hazır yufkalar tta kısmına söylenecek bişi zaten yokk.. bende yapcamm bende bende bendee:))
YanıtlaSilellerine saglik canim genelde elde acmayi tercih ediyorum fakat boylede denek lazim
YanıtlaSilsevgilerimle...
denizcim teşekkür ederim..
YanıtlaSilmutfaktakı zaman:
YanıtlaSilteşekkür canım,
ama vaktı az olan ama illede bende bunu eşime yedırmem lazım dıye düşünenler için pratık çözüm..
Harika görünüyor adeta pastane işi gibi...Bu karadenizlilere has bir beceri mi merak etmeye başladım benim hala ve yengelerimin de hepsi baklavayı inanılmaz yapıyorlar(tabi bir de onlar yılların tecrübesiyle hamurunu da kendileri açıyorlar ama o şimdilik benim için fazla:)) sanırım ben de artık öğrenmeliyim:):).
YanıtlaSilBlogdaki diğer yemekler de aynı şekilde iştah kabartıcı gözüküyorlar ellerine sağlık.
Bu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSilTeşekkür ederim smyrnote,karadenizli olarak çok memnun oldum,tesbitin için asil ismini araştırdım,ama bulamadım ya da ben kaçırdım.
YanıtlaSilev baklavası hiç yapmadım
elde yapılanı sevmıyorum,
geçen bayram kızımla burmayı birlikte açtik resimlemedim ama. elde açilanıda bır dahaki sefere ev baklavası yerine burma gösterebilirim...
Asıl ismimi blogda kullanmıyorum, smyrnote diyebilirsin:). Diğer tarifi de merakla bekliyorum, sevgiler...
YanıtlaSilzeynepcim eline sağlık.ben de hep denemek istemişimdir hazır yufkadan baklavayı.malum ben de baklava açıcak göz yok,şimdilik en azından:)çok da nefis görünüyor.sevgiler..
YanıtlaSilHiç denemedim hazir baklava yufkasini, ama tavsiyenden sonra mutlaka denicem..
YanıtlaSilEllerine saglik :))
Ben baklavasını değilde böreğini yapmıştım ama pekde begenmemiştim içersindeki nişastadan ötürü birde tatlısını yapmalı :)
YanıtlaSilEllerinize sağlık.
Valla çiğbörek yapıyorum ama baklava denemedim deneyebilirim madem hazır da var ellerine sağlık
YanıtlaSilselam arkadasım ziyaretin için teşekkürler sevgiler...
YanıtlaSilelif'cim:teşekkür ederim,canım ben de aynısı yufka açicak vaktim yok,,
YanıtlaSilbetül'cüm:teşekkür ederim,mutlaka deneyin.
stildirektörü':
nur'cum:evet sizin yorumlarınızdan sonra bende bügün böreğini denedim çok güzel fikirdi,teşekkür ederim..
sadece yemek:sağol arkadaşım
hepinizi öpüyorum..