Hakkımda

Blogumu izlemek istermisin???

31 Ekim 2009 Cumartesi

PATLICAN MUSAKKA



Çok az malıyetli ve çok leziz tarif ,önce patlıcanları alaca soyup kuşbaşi doğrayalım tuzlu suda bekletelim,acı suyu çıksın dıye.
sonra kızartalım başka tabağa alalım,bır tarafda beklesın,
aynı tencerede soğanla kıymayı bırlıkte kavuralım
hatta soğanları tuz eklersek daha hızlı yumuşarlar,ardından yarım tatlı kaşığı
biber şalçasi kafidir 2 kişilik çünkü,
ardından kızartmış olduğumuz patlıcanları üzerine ılave edip
harmanlayalım fazla ezmemeye özen göstererek
tabi,tencerenin kapağını kapayalım
onun sıcağıyla kalsın,ılık servis edelim afıyet olsun
lezzet arkadaşlarım.....

2 yorum:

  1. Nefisss,çok severim.. ellerine sağlık..

    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. sağol canım,
    benımde çok sevdiğimdir pelıncim

    YanıtlaSil